Meer informatie?

Vul hier uw gegevens en uw vraag in en wij nemen spoedig contact met u op om antwoord te geven op uw vraag of vragen. 

Meteen contact? Bel dan naar:  0597 413236

Trainingen en testen

Arbeidsreïntegratietraining

Arbeidsreïntegratietraining (ART) is een individueel oefenprogramma voor werknemers met werkgerelateerde klachten waardoor er sprake is van (dreigend) verzuim. Het programma heeft tot doel de klachten dusdanig te beïnvloeden dat de werknemer zo spoedig mogelijk terug kan keren naar het werk. De ART richt zich onder andere op:

  • terugkerende rug-, nek- en schouderklachten,
  • KANS (RSI) gerelateerde klachten
  • burn-out
  • chronische vermoeidheid

De belastbaarheid wordt tijdens het programma stapsgewijs opgebouwd, volgens het zogenaamde graded activity principe. Het traject heeft een vastgestelde duur van drie maanden, waarbij twee keer per week getraind wordt. Het programma is geheel afgestemd op de werksituatie en op de fysieke gesteldheid van de werknemer. De belastbaarheid wordt vergroot waardoor er minder terugkerende klachten optreden. Ook krijgen de werknemers meer zelfsturing over de klachten: zij weten beter wat ze wel en niet moeten doen. Tijdens het traject wordt driemaal de fysieke gesteldheid getest. De werkgever en de bedrijfsarts ontvangen hiervan schriftelijk verslag. Arbeidsreïntegratietraining wordt gegeven in Winschoten en Vlagtwedde.

Preventieve training

Werknemers die werkzaamheden verrichten met een verhoogd risico op lichamelijke klachten kunnen preventief trainen. Dit kunnen werknemers zijn met (zwaar) fysiek werk, maar ook met ‘zittende beroepen ’ en werknemers met KANS (RSI)-gevoelige werkzaamheden.

De oefenprogramma’s worden individueel opgesteld waarbij rekening wordt gehouden met de fysieke gesteldheid van de betrokken werknemer en diens werksituatie. Elke training wordt daarom voorafgegaan door een test. De trainingen worden groepsgewijs gegeven, door speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeuten. De preventieve trainingen vinden plaats in Winschoten en in Vlagtwedde.

Wie betaalt ART?
De kosten van de ART worden voldaan door de werkgever. In specifieke gevallen betaalt de uitkeringsinstantie de ART.

Wat is de wachttijd voor een werknemer die met ART gaat beginnen? 
De werknemer kan snel beginnen. Maximaal tien werkdagen nadat de offerte bij ons retour is ontvangen, wordt de werknemer onderzocht en gaat de training van start.


Ik wil graag van mijn klachten af!

Kunnen wij iets voor u betekenen, maak dan online een afspraakWilt u eerst meer informatie over trainingen en testen, neem dan contact met ons op.

 Uw zekerheid: Een afspraak begint altijd met een intake en bij twijfel consulteren wij uw huisarts.


Meer informatie?

Vraag hier informatie aan

Waarom PrengerHoekman?

  • Specialist voor iedere klacht
  • 9 vestigingen, dus altijd dichtbij en goed bereikbaar
  • Ook zonder verwijzing huisarts
  • Behandeling ook na 17:00
  • Afspraken met alle grote verzekeraars
  • Onze cliënten beoordelen onze zorg met een 9,2

Het laatste nieuws

Bring a Friend actie Sportcentrum

Gepubliceerd op: 06-05-2024 10:59
BRING A FRIEND! 1 mei was het de dag van de arbeid, maar ook de dag van de Fitness. Omdat samen sporten nog veel leuker is mag je van 1 tot 11 mei 2024 je vri…

Gratis voetenspreekuur zaterdag 20 april

Gepubliceerd op: 14-04-2024 08:40
 Op zaterdag 20 april is er weer een voetenspreekuur met podologen van Schutrups en onze fysiotherapeuten.

Wereld slaap dag!

Gepubliceerd op: 14-03-2024 14:54
Lekker uitgerust wakker worden door goed te slapen geeft veel voldoening en voelbare energie in je lichaam. Je kan de dagen makkelijker aan en ervaart al bij het opstaan …

Onze samenwerkingspartners